Close search

See Inside this Herne Bay Hideaway with the Perfect Balance of Form and Function

Lloyd Hartley Architects was asked to transform an existing 1960s home, creating an open plan kitchen and living area that would work for a young family. The existing house was functional, but felt closed off and failed to make the most of a fantastic view out over the water in Cox’s Bay. With good bones and plenty of light, there was real potential to create a beautiful, yet practical family space.

The architects worked together with their clients to create bespoke interiors that delivered on their individual needs, and nowhere was this collaboration more necessary than the kitchen. It was important to establish what role the space would play in the daily life of a growing family. The aim was to create a kitchen that could be admired, but also enjoyed.

Once the ideal function was established, showroom visits were vital, giving the client an opportunity to ‘play’ and select appliances that worked for them. The architects catered their vision to the clients’ requirements and price point, designing a cohesive whole comprising of form and function.

The clients chose Gaggenau appliances, as they offered a variety of useful features, were easy to use (important for a busy family), and also seamlessly integrated with the carefully selected natural materials and clean details of the house. These materials and details were echoed throughout the house, creating a cohesive and timeless whole. The result is a warm, social space, with plenty of areas for social gatherings and family meals.

Photography by David Straight.

Related Stories

More from UnserHaus

You might also like this